Door de trainingen die ik heb gevolgd ben ik in staat lessen te maken en te geven die geheel passen bij de vereisten van het primair onderwijs. 

Als creatief vakexpert met oog voor detail streef ik naar het creëren van een
veilige en uitnodigende leeromgeving waar kinderen zich vrij voelen om te experimenteren
en hun nieuwsgierigheid de vrije loop te laten. Met mijn optimistische en vrolijke benadering
moedig ik leerlingen aan om zoveel mogelijk 'fouten' te maken, omdat ik geloof dat dit de
weg is naar de meest waardevolle leerervaringen. Fouten maken bestaat niet echt, het zijn
slechts bouwstenen op het pad naar ontdekking en groei. 

Mijn doel is om een ruimte te bieden waar kinderen zich geïnspireerd voelen om hun creativiteit te verkennen en te ontwikkelen zonder angst voor beoordeling of falen. 


Kunst en creëren is een uitlaatklep voor mij, om al mijn emoties te kunnen ervaren en te verwerken. Hoe mooi zou het zijn als kinderen kunst en creeeren ook zouden kunnen gebruiken om hun ei in kwijt te kunnen en zo plezier, leren en verwerken kunnen combineren. Dit leer ik ze graag en begeleid ik ze met veel liefde in. 


De lessen maak ik zelf aan de hand van verschillende inspiratiebronnen. Die inspiratie haal ik uit veel dingen: de natuur en de wereld, kunstenaars en hun technieken, kunstwerken, muziek of dingen die spelen de dag van vandaag. 





Cultuurmenu Overbetuwe


Door Cultuurmenu van Gemeente Overbetuwe kunnen scholen in het primair onderwijs uit verschillende creatieve lessen kiezen.

Namens Creatief Collectief Elst sta ik hier ook in samen met nog vele andere aanbieders.


De Cultuur Coördinatoren hebben de nieuwe brochure met het aanbod voor schooljaar 2024-2025 ontvangen deze worden verstrekt onder de basisscholen in de Overbetuwe.


Interesse maar buiten de gemeente Overbetuwe? Neem gerust direct contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden.


Voor wie?


Schatkaartenkunst


Iedereen kent wel de spannende verhalen over piraten die op zoek gaan naar een schat. Of juist de prachtige fantasy verhalen over de mooiste magische werelden vol fantasie. 


In deze les leer je te fantaseren en te brainstormen. Hoe ziet jouw droomwereld eruit? Hoe kun je zien dat het een schatkaart is? Wat maakt een tekening spannend? Hoe kun je magie tekenen? Welke kleuren passen bij jou wereld? Is het een oude kaart? Hoe ziet het landschap eruit? Ijs/rotsen/water/bergen/strand/bos noem maar op. Lekker buiten het normale en alledaagse en leer je te werken met heel bekende en onbekende materialen op de knutseltafel.

Je maakt je zelf je eigen schatkaart of bijzondere droomwereldkaart. En verwonder jezelf en elkaars werk.


Deze workshop kan ook aangepast worden naar het thema dat op dat moment actueel is op de school.



Groep: 3 t/m 8

Tijdsduur: 90 minuten 

Locatie: op school (bij voorkeur crea lokaal/atelier)



Eerste Hulp Bij Surprises (E.H.B.S)


Zit je in groep 5, 6, 7 of 8?

Wil je een super toffe surprise maken?

Vind je het moeilijk om iets te verzinnen of maken?

Vind je het lastig om een gedicht te schrijven?

Heb je gewoon wat hulp nodig?


Het is november. De meest creatieve tijd van het jaar komt dichterbij: Zit je in de bovenbouw van de basisschool? Waarschijnlijk vier je in de klas Sinterklaas met surprises.

Het maken van een surprise is super creatief. Het gaat namelijk niet alleen om knutselen, plakken en verven. Het gaat om het bedenken van een oplossing met beperkte middelen. 

Eén of twee middagen werk je zelf aan je surprise. Juf Nikki & Juf Rianne staan paraat om je te helpen als je er niet helemaal uit komt.

Je kunt je opgeven voor één middag of voor allebei de middagen.

De middag gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen.

Wat breng je zelf mee?

In ieder geval: 

 

Eventueel:


Waar zorgen  wij voor?



Donaties zijn welkom!

Dankzij donaties kunnen wij de kosten voor deze workshops zo laag mogelijk houden. Heb je materiaal over wat we kunnen gebruiken bij het maken van onze surprises? Op de volgende momenten kun je dat in De Werkplaats inleveren bij Juf Rianne & Nikki.

Inleveren materiaal

Tussen 1 en 27 november 2023:



Wat kunnen we gebruiken?